Patrick Van Ouytsel


Foto Patrick Van Ouytsel


Als geboren & getogen “sinjoor” kent dialectgids Patrick Van Ouytsel zijn stad op zijn duimpje.
Antwerpen heeft voor hem weinig of géén geheimen meer.Tevens is hij de trotse auteur van de aangroeiende serie kinderboekjes Nestje, e ratteke uit de ruien.
Een boekenreeks die “kleine” en “grote” kinderen vertrouwd maakt met Antwerpse folkore in de vorm van mythen, sagen en legenden in een fantasieversie op maat van het Antwerpen in de middeleeuwen.
Het éérste boekje is zopas verschenen in de print on demand formule en kan besteld worden in elke Belgische of Nederlandse boekhandel. Door onderaan op de afbeeldingen te klikken kan u het meteen kopen, inclusief gratis verzending naar België of Nederland!

Patrick komt uit de “sales” en het bedrijfsleven en weet als geen ander mensen te amuseren en te intrigeren, zijn grootste passie is dan ook uiteraard zijn stad Antwerpen.
Daar waar hij naar hartenlust uren kan over vertellen op de talrijke wandelingen van Me Lou deur’t stad.
Historische wandelingen, thema wandelingen of in zijn dialectwandelingen er is geen hoekje of kantje in’t stad, waar deze sympathieke Antwerpse dialectgids je niets boeiends of amusant kan over vertellen.

Historische feiten en gebeurtenissen, geruchten, sagen, mythen en legenden, Antwerpse oorlogsverhalen en vooral echte volksverhalen ze worden u door Patrick verteld al was hij er zelf bij geweest.
Zijn meesterlijke kennis van Antwerpse volksverhalen deelt hij met zeer véél plezier met de talrijke wandelaars van Me Lou deur’t stad op diverse stadswandelingen.

Gidsen in het “ echt Antwaareps dialect” geeft niet alléén dat typische Antwerpse karakter aan onze wandelingen maar is juist ook net héél ontspannend en amusant!
Een echte must voor een echte typische Antwerpse stadswandeling boordevol volksverhalen en anekdotes!

Ik kijk ernaar uit om jullie allemaal op één van onze fantastische stadswandelingen te verwelkomen!
Samen maken we er een “formidabel Antwerps" moment van, ééntje om nooit meer te vergeten!

Patrick.